Jalometalli-festivaalin ohjelma on valmis

26.04. 15:49

Oululaisen Jalometalli-festivaalin tämän kesän bändikattaus on valmistunut. Tapahtuman ohjelmakartan täydentävät skotlantilainen Achren sekä turkulainen Axegressor. Samalla yhden päivän liput tulevat myyntiin, kun päiväkohtaiset esiintyjälistat ovat varmistuneet. Jalometallin kahden päivän liput ja perinteiset hotellipaketit ovat myynnissä parhaillaan.

Tämänvuotiseen Jalometalliin on kiinnitetty muiden muassa kuolonmetallia tahkoavat Deicide, Gorguts ja Septicflesh, heavy metal -suuruudet Iced Earth, Iron Savior ja Crimson Glory, black metal -konkari Gehenna sekä kivenkovat thrash-partiot Coroner, Heathen, Municipal Waste ja Nekromantheon. Monet ulkomaiset kiinnitykset nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Kotimaisen metallin mainetta pitävät yllä muiden muassa Convulse, Unholy, Baptism ja Merging Flare.

Jalometalli järjestetään yhdennettätoista kertaa 10.-11. elokuuta 2012. Tapahtuma jatkaa tutulla paikallaan Oulun Limingantullissa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä.

Blood metalin sanansaattajaksi itseään kuvaileva Achren yhdistelee räyhäkkäässä metallissaan deathin, thrashin ja blackin tyylejä. Skottinelikko on esiintynyt viime vuosina Euroopan arvostetuimmilla metallifestivaaleilla, kuten Wackenissa, Bloodstockissa ja Metalcampissa. Kahdeksan vuoden ajan runsaasti minijulkaisuja suoltanyt yhtye julkaisi viime vuonna esikoisalbuminsa nimeltä The Forgotten  King.

Kotimaista tarjontaa täydentää Axegressor, joka koostuu kokeneista turkulaisista metallipäistä. Yhtyeen kiivas thrash metal on kaikunut jo kuuden vuoden ajan ja se julkaisi viime vuonna toisen pitkäsoittonsa Nextin.