Kuntosaleissa on mistä valita

21.08. 09:56

Sanna Mikkola ja Jarkko Torvinen ovat käyneet puistotreeneissä kesän ajan. Kuva: Petra Pöyliö

Traktorinrengas, 10 kilon leka, autonrengas, sorasäkki ja paksu köysi voivat olla osa salitreeniä, ja harjoitukset voidaan kesäaikaan järjestää myös puistossa tai pihalla.

Nämä erikoiset treenausmenetelmät ovat tuttuja Sanna Savolaiselle, joka kannattaa harjoittelussa toiminnallisen voiman käyttöä.

– Elämässä pitää nostella ja kantaa tavaroita tai hakata klapeja, siksi voimaharjoittelunkin pitäisi olla osa tavanomaista elämää, hän perustelee puistotreenejä.

Sannan ajatuksista on syntymässä toimintasali Voimala, joka avaa ovensa Kempeleentielle syyskuun alussa.

Puistotreeneissä traktorinrengasta pyörittelevät Jarkko Vatjus-Anttila ja Mikael Pakkala ihastuivat erilaiseen harjoitteluun sen monipuolisuuden vuoksi.

– Olen käynyt monta vuotta salilla ja se kävi jo hieman yksitoikkoiseksi. Sannan treeneissä on mukavaa pilkettä. Sähäkän treenin aikana saa koko keho harjoitusta, selvittää Pakkala innostumistaan.

Myös Sanna Mikkola ja Jarkko Torvinen ovat ihastuneet persoonalliseen voimaharjoitteluun.

– Kesän aikana olemme käyneet treeneissä ja tulosta on saatu. Kunto on kasvanut ja pomon mielestä myös hartiat, Sanna nauraa.

Kuntosalien asiakkailla on mistä valita. Oulun seudulla toimii niin kansanvälisiä, valtakunnallisia kuin paikallisiakin saliyrityksiä.

Pieni, paikallinen yritys joutuu miettimään tarkasti omat vahvuutensa kilpailussa. Yrittäjä Jaana Heiskanen Teknopalatsista sanoo, ettei kireä kilpailutilanne pelota. Pienikin pärjää, kunhan muistaa erottautua muista.

– Pieni yritys toimii ideologisesti eri tavalla kuin pörssiyhtiö. Yhden naisen yritys pärjää kansainvälisille ketjuille, jos omalle polulle riittää asiakkaita. Pitää osata erottautua.

Teknopalatsin valtit kilpailussa ovat perheet ja ennakoiminen.

– Olemme tuoneet Ouluun ensimmäisenä monta lajia, ja laajennamme toimintaa koko ajan. Esimerkiksi tammikuusta lähtien tarjoamme asiakkaille sisäpyöräilyä.

Teknopalatsissa on menossa laajennusvaihe. Lokakuussa asiakkaille avataan käyttöön smoothiebaari, jonka rinnalle perustetaan luomu- ja kuivatavarakauppa.

– Haluan kyseenalaistaa käsityksen, ettei Suomessa voi perustaa kauppaa ilman tukkuliikkeitä. Luomutavarantoimittajia on niin paljon, että se varmasti onnistuu, Heiskanen perustelee uudenlaista laajennusta.

Mirja Rintala

Heinäpää