Oululainen muusikko kuukauden Saksan kiertueelle

05.05. 13:47

Oululaisen kitaristi Aleksi Rannan ja dresdeniläisen saksofonisti Simon Becker-Fossin johtama jazzyhtye Atmospheres tekee touko-kesäkuussa kuukauden mittaisen Saksan kiertueen.

Keikkapaikkoja ovat mm. kuuluisat jazzklubit Blue Note Dresdenissä, Birdland Hampurissa ja Schlot Berliinissä.

Atmospheresin musiikki on moderni sekoitus Pohjoismaista ja Free Jazzia efektoiduilla soundeilla toteutettuna. Muut yhtyeen jäsenet ovat saksalaiset basisti René Bornstein ja rumpali Arne Müller. Atmospheres pitää lisäksi sävellys – ja improvisaatioworkshopin Chemnitzin Club der Kulturessa.

Kiertueen aikana Ranta esiintyy myös saksalais-ruotsalaisen jazzyhtye Flickstickin kanssa Elbjazz-festivaaleilla sekä Rostockissa.

Aleksi Ranta (s.1980) on oululainen jazz/rock -kitaristi, joka on opiskellut musiikkia Oulun pop ja jazz – konservatoriolla, OAMK:ssa ja Tukholman Kungliga musikhögskolanissa. Hän julkaisi esikoisjazzlevynsä Long Lost LJ:n marraskuussa 2011.

Ranta on soittanut aikaisemmin rockyhtye The Black Leaguen ja laulaja Lotan levyillä. Hänelle on myönnetty useita apurahoja monipuolisena muusikkona toimimisesta ja aktiivisesta yhteistyöstä saksalaisten ja ruotsalaisten muusikoiden kanssa.

OULU-LEHDEN MATKAKLUBI
Kitara soi sateesta huolimatta
Ilmakitaransoiton 20. MM-kisat käytiin viime perjantaina Rotuaarilla.

Osallistu tästä!

BLOGIT
Edoris service is currently unavailable. (1)
VIIKON MURRESANA
PÄIVÄN TAPAHTUMAT