Oulu-lehdelle kultaa ja hopeaa

12.10.2013 06:22

Oulu-lehti

Helsinki

Maaliskuussa julkaistu päätoimittaja Sauli Pahkasalon kirjoittama Liitoksesta iso lasku yrittäjälle – juttu palkittiin eilen perjantaina Kaupunkilehtipäivillä Helsingissä. Juttu sijoittui toiseksi kaupunkilehtien juttukilpailussa.

Juttu kertoi ylikiiminkiläisestä taksiyrittäjästä, jonka vakuutuslasku nousi merkittävästi kuntaliitoksen jälkeen, vaikkei yrittäjän toiminta muuttunut aiemmasta.

Juttujen parhaimmiston valinnut journalismin tutkija, kouluttaja Maria Lassila-Merisalo kiittelee Oulu-lehden juttua ajankohtaiseksi ja hyvin tehdyksi.

– Kuntauudistus on iso valtakunnanpoliittinen aihe, jota on käsitelty monesta eri näkökulmasta, mutta tässä on taas jotakin uutta – konkreettinen seuraamus pienyrittäjän arjessa. Toimittaja on selvittänyt tutkivalla otteella eri vakuutusyhtiöiden toimintatapoja ja havainnut niissä eroja. Juttu palvelee muitakin taksiyrittäjiä. Asia on avattu havainnollisesti ja konkreettisesti.

Jutun oli kuvannut Paula Åström.

Pahkasalo kertoo jutun idean tulleen aktiiviselta lukijalta.

– Hienoa, että tuomaristo valitsi kärkisijoille tarinan, missä yrittäjä on kohdannut räikeän epäkohdan. Meille on tärkeää nostaa esille juuri tavallisten oululaisten haasteita ja ongelmia. Taksiyrittäjästä kertonut juttu poiki paljon keskustelua ja sitä käsiteltiin myös valtakunnallisessa mediassa.

Päätoimittaja toivookin lisää juttuvinkkejä lukijoilta.

– Toivon, että kynnys meidän suuntaan on mahdollisimman matala, hän huomauttaa.

Tuomaristo valitsi myös erillisenä kilpailuna kaupunkilehdissä vuoden mittaan julkaistujen kuvien ykkösen. Voittajaksi valittiin Oulu-lehdessä julkaistu, tatuointitaiteilija Säde Sonckin kuva, jonka on ottanut hämeenlinnalainen valokuvaaja Jarkko Viitasaari.

– Lahjakkaasti ideoitu kuva välittää tunteen, kuin koko kuvakin olisi tatuointi. Se kertoo koko olemuksellaan, mistä on kyse. Teknisesti erittäin hyvä kuva on julistemainen ja kaunis. Kuva on asettelultaan kiinnostava, tässä kuvassa ei pönötetä. Kuva on visuaalinen karkki!, tuomaristo luonnehtii.