Oulun paras pussailupaikka on Ainolan puisto

05.07. 15:59

Mistä löytyy Oulun paras pussailupaikka? Vastikään tehdyssä kyselyssä oululaiset kertovat, että Ainolan puistosta. Arkistokuva: Petra Pöyliö

Missä on Oulun paras pussailupaikka? Entäpä uimaranta? Ja mitä tekee oululaismies, jos eksyy tien päällä?

Näihin kaikkiin tulee vastaus tuoreesta Nokian ja TNS Gallupin tutkimuksesta, jossa kartoitettiin viidessä suomalaisessa kaupungissa yli tuhannen henkilön navigointi- ja matkailutottumuksia. Tutkimukseen vastanneet oululaiset, helsinkiläiset, turkulaiset, tamperelaiset ja jyväskyläläiset paljastivat myös muutamia kotikaupunkinsa parhaita kesäisiä paikkoja ja ajanviettotapoja.

Oululaismiehet käyttävät kuulemma ahkerasti navigaattoreita ja matkapuhelimien karttapalveluita: 52 prosenttia suosii näitä kannettavia suunnistuslaitteita matkustusapuvälineenä ja 45 prosenttia käyttää niitä vähintään kuukausittain.

Tutkimuksessa paljastui, että oululaiset miehet stressaantuvat eksymisestä tutkituista vähiten (19 %), kun taas huomattavasti useamman turkulaisen miehen pinna kiristyy joutuessaan harhateille (36 %).

Oulussa on taitavia kartanlukijoita ja vain 32 prosenttia kohtaa haasteita yrittäessään löytää etsimäänsä osoitetta kartalta. Helsinkiläisistä 41 prosenttia on joutunut ongelmiin samassa puuhassa.

Toisaalta, oululaiset eivät myöskään tuppaudu kartanlukijaksi yhtä usein kuin muut vastanneet, vaan ovat tyytyväisiä myös seuratessaan muita (31 %) ja kysyvät mielellään neuvoa päästäkseen perille (25 %).

Oman sijainnin jakaminen sosiaalisessa mediassa on hyvin tuttua oululaisille: 23 prosenttia on kertonut olinpaikkansa internetin yhteisöpalveluissa.

Oululaiset antavat tutkimuksessa myös vinkkejä vierailijoille: kaupungin paras pussailupaikka löytyy kuulemma Ainolan puistosta (36 %).

Nallikari on oululaisten valinta parhaaksi paikaksi nukahtaa kesällä ulos (15 %), ja se on myös etenkin nuorten oululaisten suosikkiuimapaikka, kun taas hieman iäkkäämpi väki pulahtaa mieluusti Valkiaisjärven vesiin.

Tunnetuista oululaisista vastanneet valitsisivat mieluiten kaupunkioppaakseen karismaattisen Martti Suosalon (17 %).

Kotimaan matkavinkkien jakaminen ja löytäminen onnistuu osoitteessa nokia.fi/parhaatpaikat. Tarkoituksena on luoda kotimaan kesälomamatkoille kattava virtuaalinen vinkkikirjasto.

TNS Gallupin 7.–13.6. välisenä aikana toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1 189 miestä ja naista Helsingistä, Jyväskylästä, Oulusta, Tampereelta ja Turusta. Oulusta kyselyyn vastasi 219 ihmistä.