Vappu työllisti poliisia

02.05. 07:20

Vappuyönä kello puoli neljältä tuli hätäkeskukseen ilmoitus, että Haukiputaan keskustassa tapellaan. Tapahtumapaikalla ilmeni, että 30-vuotias haukiputaalaismies oli lyönyt teräaseella 26-vuotiasta haukiputaalaista miestä rintaan. Tapahtumien kulku on vielä epäselvä, mutta ilmeisesti suusanallisesta riitelystä alkanut tappelu on kärjistynyt lopulta teräaseella lyömiseen.

Uhri vietiin sairaalaan ja epäilty otettiin kiinni Oulun poliisilaitokselle kuulusteluja varten. Uhrin vamma ei alustavien tietojen mukaan onneksi ole kovin vakava, vaan lähinnä pintanaarmun tasoinen. Tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Muutoinkin vapun seutu oli poliisilla kiireinen.

Oulun poliisi sai vappuaaton illan ja vappupäivän aamun välisenä aikana hieman yli 190 hälytystehtävää. Ajanjaksolta kirjattiin kaikkiaan hieman yli 30 rikosilmoitusta.

Vapun viettoa väritti eritoten väkivaltaisuus, sillä eriasteisista pahoinpitelyistä kirjattiin 20 rikosilmoitusta.

Juhlaväkeä oli liikkeellä runsaasti nuorison oleskellessa Torinrannan alueella. Nuorten alkoholinkäyttöä valvottiin tehostetusti. Tehovalvonnalla kyettiin estämään ennalta useita pahoinpitelyitä, mutta Torinrannan alueelta jouduttiin kuitenkin kirjaamaan 4 pahoinpitelyilmoitusta.

Yön ajalta kirjattiin 41 lastensuojeluilmoitusta. 32 ilmoituksista liittyi nuoren päihtymykseen tai alkoholin hallussa pitämiseen. Puolet kohdehenkilöistä oli tyttöjä ja puolet poikia