Lähdön tunnelmissa

08.03. klo 11:38

Pirkko Mattila

8.3.2010

Olipahan elämäni nopeimmat kolme viikkoa. Nyt alkaa hiljalleen lähdön valmistelu täältä. Matkaamme takaisin Suomeen suurin piirtein samalla porukalla kuin tulimmekin. Tänne jäävät uudet ystävät, toisten maiden Punaisten Ristien, Punaisen Puolikuun ja Punaisen Kristallin edustajat.

Mutta ennenkaikkea olen kiitollinen monista uusista haitilaisista tuttavuuksista. Hyvää jatkoa uudet ystäväni Witcheleine, Kessianne, Kerline, Marie-Mireille, Hollando, Saint-Juste, Martine, Marie-Andre, Lydie ja Myrlande! Jätän tämän maan haikein mielin. Olen pahoillani siitä onnettomuudesta, joka tätä maata kohtasi. Toisaalta olen nähnyt, kuinka ihmiset täällä ovat tarttuneet työhön ja elämään tulevaisuuteen katsoen.

 On ilta ja messu läheisestä hallista kuuluu kovaäänisistä tähän. Illan lämpö ei ole kaikonnut, eikä uskoakseni myöskään lämpö ihmisten väliltä. Tervehdys teille myös Suomeen ja erityisesti opiskelijoilleni Iihin! Kiitos joustavasta ymmärryksestänne äkkilähtöäni kohtaan. Jaamme tämän kokemukseni yhdessä sitten. 

 Jos seison täällä päälläni, Otavan tähdistö on "oikein" päin. Mutta sitten kun Suomessa seison päälläni, Otavan tähdistö lienee sittenkin oikein päin!

Monet lapset täällä ovat kyselleet, mitä ainetta olen käyttänyt, jotta olen saanut ihoni näin vaaleaksi. Vastasin, etten tietenkään mitään, eikä sillä ole väliä, koska sydämemme ovat joka tapauksessa saman väriset.

 

Pirkko

Haitissa auttamassa

Muhoslaisen Puinaisen Ristin avustustyöntekijän Pirkko Mattilan blogi Haitin

UUTISOTSIKOT
PÄIVÄN TAPAHTUMAT